WordPress için en önemli konulardan biriside kuşkusuz güvenliktir. Bu yazımızda WordPress için en iyi güvenlik eklentilerini bütün detaylarıyla siz değerli okuyucularımıza aktarmaya çalışacağız.
Çevrimiçi işlerinizin veya web’deki varlığınızın en büyük düşmanı nedir? Virüs veya hack değil midir? Evet, bu kötü niyetli hackleme saldırıları herkesin korkmasına neden oluyor. Neyse ki, web sitelerimizi korumamıza yardımcı olan müttefiklerimiz var. Peki şimdi, web sitemi kime ya da hangi güvenlik eklentisine emanet etmeliyim? Bugün sizler için Sucuri ve Wordfence eklentilerini masanın üzerine koyduk ve karşılaştırmalar yapmak istedik.
Bilgisayar korsanları yalnızca büyük şirketleri veya popüler blogları hedeflemez. Bilgisayar korsanları kişisel bilgileri çaldığı için tüm web sitelerine saldırır. Geri bağlantılar oluştururlar, ticari kazanç için spam linkler ve mailler gönderirler. Bu yaptıkları artık onlar için kötü bir hobi olmuştur. Ne kadar engellemeye çalışsakta spam hareketleri ister istemez karşımıza çıkabiliyor.
Siz siz olun wordpress sitenizi bir güvenlik eklentisi ile koruyun. Çünkü manuel olarak alınan güvenlik önlemleri başarılı olamayabiliyor. Ancak wordpress siteniz için başarılı bir güvenlik eklentisi seçerseniz, wordpress sitenizi en iyi şekilde koruyacaktır..
Aşağıdaki anlattıklarım sizlere optimum koruma adına ciddi bilgiler verecektir. WordPress güvenlik eklentileri arasında en iyi ve güvenilir iki savaşçıyı karşılaştırdık. Sucuri Security ve Wordfence Security. Gelin güçleri birleştirelim ve birlikte savaşa gidelim!
WordPress Güvenliğini Sağlamak İçin Değindiğimiz Konular;
- WordPress neden bilgisayar korsanları, kötü amaçlı yazılımlar ve virüsler tarafından gerçekleştirilen saldırılara karşı bu kadar savunmasız?
- Güvenlik eklentisi nedir?
- Neden bir güvenlik eklentisine ihtiyacınız var?
- WordPress web sitenizi korumak için en iyi güvenlik eklentileri nelerdir?
- Sucuri vs Wordfence – Sucuri ve Wordfence nedir?
- Sucuri ve Wordfence eklentilerinin önemli farklılıkları nelerdir?
- Avantajları ve Dezavantajları
- Sucuri ve Wordfence: Firewall karşılaştırması
- Sizin için en iyi güvenlik eklentisi hangisi?
Tam koruma için hiçbir kapıyı açık bırakmayacağız. . Bizimle misin? Eğer bizimleysen emniyet kemerlerini bağla ve kalkışa hazır ol!
WordPress neden bilgisayar korsanları, kötü amaçlı yazılımlar ve virüsler tarafından gerçekleştirilen saldırılara karşı bu kadar savunmasız?
Aslında cevabı basit ve bu basit cevap WordPress’in popülaritesinde yatmaktadır. Korsanlar daima büyük kurumları ve sistemleri hedef alıyor. Toplumun bir parçası olan bilgisayar korsanları bir hayli fazla ve dört koldan wordpresse saldırıyorlar ve açık buluyorlar. Açıkların %90’ı wordpress’de değil, wordpress sitelerimizde kullandığımız tema ve eklentilerdedir. Unutmayın sektörümüzde WordPress’ten daha büyük bir isim yok.
Güvenlik Eklentisi Nedir?
Güvenlik eklentileri, web siteniz için güvenlik tarama araçlarıdır. Güvenlik açıklarını kontrol ediyorlar ve web sitenizi saldırganlara karşı koruyorlar. Güvenilir eklentiler Sucuri Security ve Wordfence Security’dir.
Bir WordPress güvenlik eklentisi 3 önemli özelliğe sahiptir:
- Firewall (Güvenlik Duvarı)
- Tarama
- Düzeltme
Bir Güvenlik Duvarı, web sitenizdeki tüm trafiğini izler. Kötü amaçlı botların web sitenizin sunucusuna ulaşmasını engeller. Tarama, kötü amaçlı yazılımları veya diğer olası tehditleri avlar.
Güvenlik eklentisi kötü amaçlı yazılımı kaldırır ve bir saldırı durumunda sitenizi düzeltir. Ve, en önemlisi, ilk etapta saldırıya uğramayacağınızın sağlanmasına yardımcı olurlar.
Neden Bir Güvenlik Eklentisine İhtiyaç Duyarız?
WordPress çok güvenli bir platformdur, ancak yenilmez değildir. Çok büyük bir İçerik Yönetim Sistemi (CMS) ve her zaman ekstra güvenlik ve güvenlik duvarı koruması kullanabilir. Seçtiğimiz bir güvenlik eklentisi bununla ilgilenecek.
Ayrıca, bir güvenlik eklentisi daha fazlasını yapabilir. Sitenizi kaba kuvvet saldırılarına ve daha hassas saldırı girişimlerine karşı korurken kötü amaçlı yazılımları uzak tutar.
Her yıl yüz binlerce WordPress sitesi saldırıya uğruyor. Sucuri Security güvenlik eklentisi’nin 2017 raporunu kontrol edelim. En fazla virüs bulaşan üç CMS platformu WordPress (% 83), Joomla (% 13.1) ve Magento (% 6.5)’dir.
Web Sitenizi Güçlendirin…
WordPress’te web sitenizi manuel olarak önlemler alır ve güçlendirebilirsiniz. Ama bu zaman alıcı olur. Bütün bunları daha kola hatta tek dokunuşta yapmak size çok fazla zaman ve emek kazandırır.
Öyleyse kendinize sorun: bu özellikleri manuel olarak uygulamakla meşgul olmak ister misiniz? Yoksa bir güvenlik eklentisi kurarak basit bir kaç dokunuş ile sorunu çözmeyi mi tercih edersiniz?
WordPress Güvenlik Eklentileri
- WordPress güvenlik eklentileri giriş sayfalarınızı güçlendirmek için harika bir iş çıkarmaktadır. Web sitenizi güçlendirmek, saldırganların web sitenize sızmasını zorlaştırmak anlamına gelir. Daha az bilgisi olan saldırganlar ellerini sitenizden çekerler ve bu sayede daha güvende olursunuz. Wordfence Security ve Sucuri Security bu konuda harika.
Yanlış eklentiyi kullanmanın dramatik sonuçları olacaktır. Birden fazla eklentiyi farklı güvenlik önlemleri için kullanırsanız bu durum sizi zarara uğratır. Ancak tek bir eklenti daha güvenlidir. Wordfence Security eklentisini alın. Kaba Kuvvet saldırılarına karşı güvenlik önlemleri, günlük log kayıtları, dosya değişikliği algılama, Giriş denemeleri bildirimi ve bunlar gibi birçok özellikleri mevcuttur.
- Veritabanı koruması: Bir veritabanı sitenizin bilgilerini depolar. Varsayılan WordPress tablo öneki güvenlik açısından güçlü ollmalıdır. Tablo öneki’nin güçlü olması bir hacker’ın hayatını çok zorlaştırır.
- Güvenlik duvarı: Kişisel bilgisayarınızda veya web hosting sunucunuzdaki istenmeyen bağlantıları engeller. Bir güvenlik eklentisi, gelen her ziyaretcinize zararsız ve güvenli içerikler sunar.
WordPress’in temel yazılımını suçlayamayız. Mevcut güncellemeleri yakından takip etmek kullanıcıya kalmıştır. Yeni güncellemenin hazır olduğunu belirten bir mesaj aldığınızda, websitenizi hiç beklemeden güncelleyin.
Ne yazık ki, WordPress sitelerinin yalnızca% 62’si en son sürümü kullanıyor. Bu güvenlik açısından çok vahim ve çok üzücü bir durumdur. Tema ve eklentiler dahil tüm sistemi güncel tutmalıyız.
WordPress bir sürü eklenti ve tema sunar. Wordfence Security, web sitesi sahiplerinin % 60’ından fazlasının güncellenmemiş bir eklenti veya tema kullandığını tespit etti. Eklentiler güvenlik korumalarına ihtiyaç duyan hassas çekirdek yazılımdır. Bu yüzden güncel kalmalıdır. Güncel kalmalıdır diyorum ancak başa gelecek varsa eğer hack’ten asla kurtulamazsın.
WordPress İçin En İyi Güvenlik Eklentileri
İki büyük isim göze çarpıyor. Eğer bu konuda daha iyi bilgiler almak istiyorsanız, yayınladıkları raporları kendi sitelerinde incelemenizi öneririm. Bana sorarsanız başarıları kaliteli ürünler sunmaktan geliyor. Gerçekten bir worpress websitesini korumak ve savunmak bu iki eklentinin işi. Daha önce söylediğim gibi bu eklentiler tabi ki; Wordfence Security ve Sucuri Security eklentileridir.
Google’a “Wordpress web sitenizi korumak için en iyi güvenlik eklentileri hangileridir?” yazın ve ilk arama sonucuna tıklayın. Karşınıza hangi site çıkar bilmem ancak eminim en başı bu iki eklenti çekiyordur.
Wordfence Security, 4.8/5 derecesine sahip ve 2 milyondan fazla kullanıcı tarafından yüklenmiş.
Sucuri Security, 4.5/5 derecesine sahip ve 300.000+ mutlu kullanıcısı ile büyümeye devam ediyor. Etkileyici değil mi?
Bu ikisinin son derece iyi bilinmesine şaşmamalı. Öyleyse, Wordfence – Sucuri? Her ikisine de yakından bakmak bizi daha fazla aydınlatabilir …
Sucuri vs Wordfence – Sucuri ve Wordfence Nedir?
Bazı özellikleri kafa karıştırıcı olabilir. Sucuri taraması, Wordfence Güvenliği, Sucuri güvenlik duvarı, Wordfence web uygulaması güvenlik duvarı Sucuri taraması, Wordfence Güvenliği, Sucuri güvenlik duvarı, Wordfence web uygulaması güvenlik duvarı gibi birçok önemli özelliklere sahip fakat bunlardan önce isimlerinin ne anlamlara geldiğini ve hangi özellikleri ile ön plana çıktıklarını bilmek çok önemli.
Peki, Sucuri ve Wordfence nedir? Kullandıkları farklı terminoloji çok önemli değil. Bizim tek alakaya aldığımız özelliği: korunmak!
WordPress eklentisi Sucuri, değerli web sitenizi birçok yönden korur.
Sucuri, bulut tabanlı bir platformdur. Tüm içerik yönetim sistemleriyle, özellikle WordPress ile uyumludur. Ücretsiz paketi gayet iyi ve buna rağmen sadece bir güvenlik duvarı ile gelmiyor.
Sucuri vs Wordfence Genel Özellikleri
- Güvenlik Etkinlik Denetimi
- Dosya bütünlüğü izleme
- Uzaktan kötü amaçlı yazılım taraması
- Kara liste izleme
- Yüksek Güvenlik
- Hack sonrası güvenlik işlemleri
- Güvenlik bildirimleri
- Web sitesi güvenlik duvarı
DDoS, kötü amaçlı yazılım, kaba kuvvet saldırıları, siteler arası komut dosyası çalıştırma ve diğer işlemlere karşı korunursunuz. Herhangi bir güvenlik eklentisinin üç temel unsurundan biri ücretsiz versiyonda bulunmuyor. Bu kadar önemli bir Firewall’a sahip olmak, cimri olmayın. Bir güvenlik duvarı sadece tehditleri tespit etmekle kalmaz aynı zamanda saldırıları da engeller!
Wordfence Security Nedir? WordPress Güvenlik Eklentisi
Bu WordPress güvenlik eklentisi çok popüler. Güvenlik ihlalinden sonra bile sitenizi önler ve korur. Wordfence, sitenizi izlemeden önce web sitenizde hiçbir trafiğe izin vermez! Eklentiyi ilk etkinleştirdiğinizde sitenizde ön tarama başlatır ve izlemeye alır. Bu sayede wordpress sitenizin dosyalarını ve içeriğini anlamaya çalışır.
Wordfence Security Genel Özellikleri:
- Uç nokta güvenlik duvarı
- Kötü amaçlı yazılım tarayıcısı: 44.000’den fazla bilinen zararlı yazılım türünü tarar
- Trafik eğilimleri bilgisi ve hack uyarısı
- Kötü niyetli IP adreslerini izler
- Özel IP engelleme
Wordfence ücretsiz olarak kullanılabilir ve ücretli bir planı da seçebilirsiniz. Hızlı kişisel desteği tercih ediyorsanız, bu iyi bir seçenektir. Dahil olanlar: iki faktörlü kimlik doğrulama, şifre denetimi, spam ve spamvertising kontrolleri.
Sucuri ve Wordfence Eklentilerinin Önemli Farklılıkları Nelerdir?
- Wordfence, sunucunuzdaki trafiği engeller ancak aynı zamanda tüm dosyaları baştan sona en derinden tarar. Tam bir web sitesi koruması.
- Sucuri, ayrıca web sitenizi izler ve kötü amaçlı yazılımları siler. Sucuri, web sitenize de ulaşmadan önce trafiği engeller. Ancak bulut tabanlı bir yazılımdır, yerel eklentiler kadar derin taramalar yapmaz.
- Sucuri taraması %100 doğru değil. Sitenizin arkaplanında görünmeyen kötü amaçlı yazılımları tespit edemeyebilir.
- Wordfence, taramasını gerçekleştirirken daha fazla sunucu kaynağına ihtiyaç duyar.
Ancak Securi daha fazla özellik ile birlikte geliyor. Wordfence güvenlik eklentisinde Securi’de olduğu kadar özellik maalesef yok.
Securi ve Wordfence Avantajları ve Dezavantajları
Sucuri WordPress eklentisini yüklerken asla zorlanmazsınız. Yapılandırma ayarları oldukça basittir. Farklı SSL sertifikaları satın alabilirsiniz. Birçok özelliği olduğu aşikar. Müşteri hizmetleri mükemmeldir ve anında bildirimlerinize yanıt alabilirsiniz.
Sucuri Security Avantajları:
- Güçlü DNS düzeyinde, bulut tabanlı WAF
- DDoS saldırılarına karşı mükemmel koruma
- Bot ve Coğrafi (konum) engelleme
- PCI uyumlu
- Kara liste izleme, kötü amaçlı yazılım tarama, dosya bütünlüğü izleme ve güvenlikle sertleştirme için ücretsiz araçlar
Ancak, teklif edilen ücretsiz bir plan yoktur. Arayüz ilk başta biraz karmaşık. Belirtildiği gibi, müşteri hizmetleri harika, ancak temel ve profesyonel planlarda canlı sohbet yok. Zaten canlı sohbet olsa bile Türkçe desteği yok.
Sucuri Security Dezavantajları:
- Çoklu site fiyatlandırma paketleri yok
- İki faktörlü doğrulama özelliği yok
Küçük bir web sitesi işletiyorsanız, Wordfence eklentisinin ücretsiz planını seçebilirsiniz. Ücretsiz paketine güvenlik duvarı özelliği dahil edilmiştir.
Wordfence Security Avantajları:
- Kötü amaçlı yazılım taraması
- Girişleri ve Çıkışları Görüntüleme
- Premium plan ile sağlam giriş güvenlik özellikleri ve iki faktörlü kimlik doğrulama seçeneği
- Harika araçlar listesi
- Güvenlik olayı kurtarma araçları
- Gerçek zamanlı tehditler ve spam koruması. WordPress dosyaları dışındaki tüm dosyalarınızın taranması.
- Kaba kuvvet
- Cep telefonu girişi
- Güler yüzlü müşteri hizmetleri
- Yorum spam’in kaldırılması için fazladan bir eklentiye gerek yok
Wordfence Security Dezavantajları:
- Teknik becerilere sahip değilseniz, yapılandırması kolay değil
- Tarama, çok fazla bant genişliği kullanır. Aşırı yük alarmı alabilirsiniz! Bunun nedeni tüm web sitenizin taranmasıdır.
Sucuri ve Wordfence: Firewall Karşılaştırması
Web sitenizi korumak için iyi bir güvenlik duvarı çok önemlidir. Davetsiz misafir giremez. Oyunun adı proaktif eylem!
Sucuri Web Sitesi Güvenlik Duvarı
.. bir WAF, ‘Web Sitesi Uygulaması Güvenlik Duvarı’ dır ve bulut tabanlıdır.
Kapılardaki saldırıları durdurur. Bu güvenlik duvarının proaktif doğası gereği erişimleri engeller. Zaten etkin olan bir kötü amaçlı yazılımı algılamanıza gerek yok. Bu sadece bir korumadır.
Sitenize daha önce virüs bulaşmışsa, sitenizi geri yükleyecektir. Diyelim ki siteniz saldırıya uğradıktan sonra Sucuri eklentisini satın aldınız. Hacking temizleme özelliği ve SEO spam kaldırma bu sorunlar ile ilgilenir ve eminim üstesinden gelebilir.
- Yeni tehditler sürekli olarak kabul edilir
- Anında bloklanır
- DDoS azaltma ve önleme özelliği vardır
Wordfence Web Uygulaması Güvenlik Duvarı
- Öncelik WordPress web siteleri, temaları ve eklentileridir
- WordPress sitenizi kurup eklentileri eklediğinizde, korumaya zaten ihtiyacınız olacaktır. Wordfence güvenlik duvarı, güvenlik açığı bulunan kodları filtreleyecektir.
- Tahmin edilmesi zor parolalar seçmenize yardımcı olur. Bu özellik kaba kuvvet korumasına özgüdür.
- Tarayıcıları engelleme seçeneğiyle birlikte gelir, böylece erişimleri denetleyebilirsiniz.
- Engellenmesini istediğiniz trafiği seçebilirsiniz. IP, IP aralığı, ana bilgisayar adı, tarayıcı gibi..
- Manuel engelleme özelliği: güvenmediğiniz veya beğenmediğiniz kullanıcıları ve botları engelleyebilirsiniz.
Sizin İçin En İyi Güvenlik Eklentisi Hangisi?
Hepsini yaptın. Güçlü bir kullanıcı adı seçtiniz ve şifreniz için doğum tarihi yerine güçlü bir şifre belirlediniz. Tüm bunlara rağmen olası saldırılardan payınızı almak istemiyorsunuz ve bir güvenlik eklentisine ihtiyacınız var. Eğer bu konuyu sıkılmadan okuduysanız masanızda şuan kullanmak için birbirinden güzel iki eklenti var. Birini seçip kullanacaksınız ama hangisi size en uygun?
Sucuri Security eklentisi mi? Wordfence Security eklentisi? Her ikisi de çok yönlü koruma sağlasalar da, farklı özellikleri ve hedefleri vardır.
Her iki eklentinin tarihsel geçmişi, aklınızdaki soru işaretleri açıklığa kavuşturabilir. Sucuri eklentisi, premium Sucuri planlarını desteklemek için tasarlanmıştır. Wordfence’ın ücretsiz planı, bir WAF aracılığıyla güvenlik tehditlerini engellemek için tasarlanmıştır. Sucuri eklentisinin güvenlik duvarına erişmek için plan yükseltme yapmanız gerekir.
Sucuri yetkili bir malware tarayıcısı sağlar ama Wordfence Firewall’da Securiden geri değildir.
Pratik düşünelim:
- Sucuri, güvenliği artırmak için yumuşak bir arayüz ve daha basit seçenekler sunar. Çok çeşitli özellikler WordPress sitenizin güvenliğini artırır. Çekirdek dosyalar için bir bütünlük denetleyicisi bile var.
- Dosyaları güvenli bir uzaktan kuruluma karşı kontrol ederek backdoor dediğimiz arka kapıları koruma altına alır.
- Wordfence seçenekleri de çocuk oyuncağı değil. Kontrol panelinde daha fazla bilgi tercih ediyorsanız, tüm web sitesine genel bir bakış yapabilmek büyük bir artı.
- Mükemmel kaba kuvvet önleme
- Mevcut ziyaretçilerin ve canlı trafiğin listesi
- Ücretsiz güvenlik duvarı!
Makalemi okuduğunuz için teşekkür ederim. Konu içerikleri eklentilere ait web sitelerden derlenerek tarafımca Türkçe’ye çevrilmiştir. İzinsiz kopyalanması yasaktır.